----- ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT DATANG KE SHINJU D'BLOGGUE ----- hak cipta adalah terpelihara.. sebarang rujukan atau pertanyaan boleh diajukan di waniali.catail@gmail.com atau tinggalkannya di kotak KOMEN ye ^^... SELAMAT MEMBACA :)

Isnin, 4 Mei 2020

TOMYAM PADU

- 2 sdm cili kisar* (pedas gila)
- 2 sdm pes tomyam maepranom (jar ungu)*
- akar ketumbar*
- didihkan
- 2 sdm pes tomyam adabi*
- 2 sdm susu pekat
- 1 btg serai dititik
- 1 genggam ayam (potong kecil2)
- didihkan
- 1 batang carrot (potong memanjang)
- masukkan sayur2 lain = tomato, bunga kobis, kobis
- 1 paket enoki (potong akar)
- perisakan dgn gula dan sos ikan
- air limau jika perlu (sikit2 sebab pes maepranom dah masam)
- daun limau
- daun ketumbar
- bwg holland
- 2 tangkai cabai melaka  diketuk (kalau nak lagi pedas nganga)

* didihkan dgn air

# resepishinju

Tiada ulasan: