SPECIAL ALL PURPOSE SAUSE BY BUBUNG
potong + basuh:
- 1 benggala merah, 1 benggala hijau, 1 benggala kuning
- 1 kotak tomato ceri lotus
- 5 cabai hidup
- 1 zucchini
- 1 bawang besar (sptutnya holand)
- chillie flakes secukup rasa
- garam
- olive oil
goi-goi semua
- 1 labu bwang putih potong kepala ja...letak tgh2 tray, boh olive atas dia + garam
bakar 160'c /40 minit
- blend semua sampah2 tadi after bakar.. bawang putih amik isi saja. makan mcm tu pun sedap sgt!
AYAM TANDOORI MY STYLE
- ayam isi 1kg
- tumbuk: bawang putih + cabai melaka + lada hitam biji + halia 2 hiris
- serbuk ketumbar
- daun ketumbar
- garam 1 sdk
- serbuk cili
- 2 sdmb yogurt plain
perap & gril / bakar 170'c, 30 minit (alih-alih)