----- ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT DATANG KE SHINJU D'BLOGGUE ----- hak cipta adalah terpelihara.. sebarang rujukan atau pertanyaan boleh diajukan di waniali.catail@gmail.com atau tinggalkannya di kotak KOMEN ye ^^... SELAMAT MEMBACA :)

Selasa, 23 Januari 2018

KOBIS GORENG (5 orang)

KOBIS GORENG (5 orang)

Bahan-bahan:

2 tangkai cabai kering (dipotong serong)
4 tangkai cabai Melaka
2.5 inci kobis dipotong (kalau ada rongga antara kobis, tu maknanya ada ulat, ye)
1 labu bawang besar (dipotong secara aliran membulat)
8 ekor ikan bilis (dibuang tahi dan tulang)
Minyak untuk menumis

Cara-cara:
1.       Tuangkan minyak, tunggu hingga minyak masak. Masukkan ikan bilis sehingga separuh masak. Kemudian, masukkan bawang besar dan cabai kering.
2.       Goring hingga garing dan masukkan kobis yang telah dibasuh dan diselawat. Masukkan cabai Melaka.
3.       Masukkan garam secukupnya.
4.       Siap!

#resepimakofficial

Tiada ulasan: