----- ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT DATANG KE SHINJU D'BLOGGUE ----- hak cipta adalah terpelihara.. sebarang rujukan atau pertanyaan boleh diajukan di waniali.catail@gmail.com atau tinggalkannya di kotak KOMEN ye ^^... SELAMAT MEMBACA :)

Selasa, 23 Januari 2018

ASAM PEDAS

ASAM PEDAS
Ikut step-step ni je:
1. kisar cabai kering sehingga 1sdb atau lebih (ikut tahap kepedsan yang disukai)
2. kisar bawang besar 1 + belacan sebesar ibu jari
3. rebus dalam periuk bahan yang dikisar tadi. Pastikan cabai masak dengan sempurna.
4. masukkan bunga kantan (dipotong serong secara besar)
5. masukkan daun (daun buat laksa)
6. masukkan asam keping 1
7. masukkan bendi (sudah dibuang kepala). Pastikan bendi empuk.
*bendi muda: ekor boleh dipatahkan. Bendi muda best kalau buat juadah masakan.
8. masukkanikan
9. garam
10. siap!


#resepimakofficial

Tiada ulasan: