bahan-bahan
- udang laut
- 1 tangkai daun kari
- 2 1/2 sdb cili giling (ikut tahap kepedasan)
- 1 labu bawang besar (dikisar)
- garam secukupnya
- gula perang (untuk warna yang cantik)
- gula putih (jika perlu)
- 1 batang serai (diketuk)
cara-cara
1. tumiskan bawang bersama daun kari
2. masukkan cili giling. masak sehingga masak dan pecah minyak cili tu
3. masukkan serai
4. masukkan gula perang dan perasakan dengan gula dan garam sehingga dapat rasa yang disukai
5. masukkan udang. masak sehingga udang masak. jangan terlalu lama nanti hilang nutrien
6. siap!
#resepimakofficial
- udang laut
- 1 tangkai daun kari
- 2 1/2 sdb cili giling (ikut tahap kepedasan)
- 1 labu bawang besar (dikisar)
- garam secukupnya
- gula perang (untuk warna yang cantik)
- gula putih (jika perlu)
- 1 batang serai (diketuk)
cara-cara
1. tumiskan bawang bersama daun kari
2. masukkan cili giling. masak sehingga masak dan pecah minyak cili tu
3. masukkan serai
4. masukkan gula perang dan perasakan dengan gula dan garam sehingga dapat rasa yang disukai
5. masukkan udang. masak sehingga udang masak. jangan terlalu lama nanti hilang nutrien
6. siap!
#resepimakofficial