bahan-bahan:
- 1/2 biji labu (dibuang kulit kerasnya dan dipotong)
- 1 genggam besar bayam (dipotong dan diasing batang serta daun)
- 1 labu bawang besar (hiasan)
- santan secukupnya
- suhun secukupnya (direndan kembang)
- udang hidup
- garam secukupnya
- cili merah (hiasan)
cara-cara:
1. rebus labu sehingga empuk
2. masukkan bayam bahagian batang dulj lemudian daun sehingga mengecut. mula-mula bayam akan prnuh satu periuk tapi lama-lama akan mengecut
3. masukkan santan
4. masukkan udang
5. masukkan suhun dan bahan hiasan
6. masukkan garam
7. siap!
#resepimakofficial
- 1/2 biji labu (dibuang kulit kerasnya dan dipotong)
- 1 genggam besar bayam (dipotong dan diasing batang serta daun)
- 1 labu bawang besar (hiasan)
- santan secukupnya
- suhun secukupnya (direndan kembang)
- udang hidup
- garam secukupnya
- cili merah (hiasan)
cara-cara:
1. rebus labu sehingga empuk
2. masukkan bayam bahagian batang dulj lemudian daun sehingga mengecut. mula-mula bayam akan prnuh satu periuk tapi lama-lama akan mengecut
3. masukkan santan
4. masukkan udang
5. masukkan suhun dan bahan hiasan
6. masukkan garam
7. siap!
#resepimakofficial
Tiada ulasan:
Catat Ulasan