3 cawan santan -tapi dengan penapis teh
35 ulas durian
air secukupnya
gula, garam secukupnya
2 helai panda disimpul
segenggam sagu (direndam dahulu)
cara-cara:
1.rebus durian bersama air/ air yang bercampur dengan sisa santan
2. rebus sehingga lekang durian dari bijinya . buang biji dan tinggal beberapa biji untuk hiasan. masukkan pandan
3. masukkan santan bilka sudah buang biji durian. masukkan sagu untuk memekatkan serawa
4.bila merendidih sama ada sbelum atau slepas, kacau sekerapnya. masukkan garam dan gula.
5. pastikan santan tak pecah minyak
6. jangan sampai merendidih menggelegak
gelegak> kacau> gelegak> tutup api
7. siap!
#resepimakofficial
35 ulas durian
air secukupnya
gula, garam secukupnya
2 helai panda disimpul
segenggam sagu (direndam dahulu)
cara-cara:
1.rebus durian bersama air/ air yang bercampur dengan sisa santan
2. rebus sehingga lekang durian dari bijinya . buang biji dan tinggal beberapa biji untuk hiasan. masukkan pandan
3. masukkan santan bilka sudah buang biji durian. masukkan sagu untuk memekatkan serawa
4.bila merendidih sama ada sbelum atau slepas, kacau sekerapnya. masukkan garam dan gula.
5. pastikan santan tak pecah minyak
6. jangan sampai merendidih menggelegak
gelegak> kacau> gelegak> tutup api
7. siap!
#resepimakofficial
Tiada ulasan:
Catat Ulasan