----- ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT DATANG KE SHINJU D'BLOGGUE ----- hak cipta adalah terpelihara.. sebarang rujukan atau pertanyaan boleh diajukan di waniali.catail@gmail.com atau tinggalkannya di kotak KOMEN ye ^^... SELAMAT MEMBACA :)

Sabtu, 22 September 2018

PULUT KUKUS



Beras pulut
Santan (dimasak dulu dengan perasan garam)
Pandan

Cara-cara:
1.       Rendam pulut 24 jam/ lebih lama
2.       Basuh beras pulut dan letak atas bekas berlubang bersama pandan
3.       Masuk air di bahagian bawah dan bagi mendidih dulu sebelum letak atas dia (yang berlubang tu)
4.       Buat lubang dekat area yang ada lubang untuk dia masak
5.       Tutup penutup
6.       Tunggu sampai masak
7.       Angkat, gaul dengan santan yang dimasak dengan garam
8.       Kukus semula gun acara yang sama
9.       Siap!
#resepimakofficial

Tiada ulasan: