----- ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT DATANG KE SHINJU D'BLOGGUE ----- hak cipta adalah terpelihara.. sebarang rujukan atau pertanyaan boleh diajukan di waniali.catail@gmail.com atau tinggalkannya di kotak KOMEN ye ^^... SELAMAT MEMBACA :)

Sabtu, 22 September 2018

LAKSA MAK



1 bungkus laksa direbus sehingga lembut – nak lebih lembut, rendam semalaman
8 ekor ikan direbus dan ditoskan- dibuang isi dari tulang, tulang asing dan diblender sebelum masuk dalam periuk untuk masak
Blender sejumlah cabai kering dan 1 bawang besar
Daun kesum
Bunga kantan
Garam , gula, perasa secukupnya

Cara-cara:
1.       Masukkan bahan-bahan blender , masukkan cabai sampai masak
2.       Masukkan tulang yang ditapis tu
3.       Masuk daun dan bunga
4.       Masukkan isi ikan yang dilenyek
5.       Perasakan dengan garam, gula dan perasa
6.       Siap!
#resepimakofficial

Tiada ulasan: