bahan-bahan
- bendi (dipatahkan penghujung untuk tengok kerapuhan. kalau tak patah maka tak sedap dan dah tua kata mak. potong menyerong)
- 1 biji telur ayam (dibasuh)
- serbuk kunyit secukup warna
- garam secukupnya
- 1 labu bawang besar (hiasan)
- 1 tangkai cabai hidup (hiasan)
- sedikit air
cara-cara
1. tumiskan bawang besar
2. masukkan bendi
3. masukkan sedikit air untuk mengempukkan bendi
4. masukkan garam, cabai hidup dan serbuk kunyit
5. masukkan telur bila air dan lendiran bendi hampir kering
6. siap!
#resepimakofficial
- bendi (dipatahkan penghujung untuk tengok kerapuhan. kalau tak patah maka tak sedap dan dah tua kata mak. potong menyerong)
- 1 biji telur ayam (dibasuh)
- serbuk kunyit secukup warna
- garam secukupnya
- 1 labu bawang besar (hiasan)
- 1 tangkai cabai hidup (hiasan)
- sedikit air
cara-cara
1. tumiskan bawang besar
2. masukkan bendi
3. masukkan sedikit air untuk mengempukkan bendi
4. masukkan garam, cabai hidup dan serbuk kunyit
5. masukkan telur bila air dan lendiran bendi hampir kering
6. siap!
#resepimakofficial
Tiada ulasan:
Catat Ulasan